Elmúltál 18 éves?

Az oldal cookie-kat használ, ha belépsz elfogadod ezt.
Adatvédelmi beállítások


Are you at least 18 years old?

This site uses cookies, if you enter, you accept this.
Privacy settingsÁSZF

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK              


1.) Bevezetés

A jelen Általános Szerződési Feltételek (továbbiakban ÁSZF) tartalmazza a www.torleymuzeum.hu oldalon működő webáruház használatának feltételeit a megrendelő és a Törley Kft. közötti jogviszony részleteit.

Kérjük, hogy a megrendelés véglegesítése előtt olvassa el jelen dokumentumot, mert megrendelésével Ön elfogadja ennek tartalmát.

Jelen ÁSZF határozatlan időre szól és visszavonásig hatályos. A Törley Kft. bármikor jogosult az ÁSZF módosítására, kiegészítésére. A változás a módosításra felhívó közlemény közzétételével lép hatályba. A megrendelő a felhívás közzétételét követően tett megrendelésével a változást elfogadja.

2.) Üzemeltető


Név: Törley Pezsgőpincészet Korlátolt Felelősségű Társaság
Székhely: 1222 Budapest, Háros utca 2-6.
Levelezési cím: 1222 Budapest, Háros utca 2-6.
Nyilvántartásba vevő hatóság: Cégbíróság
Cégjegyzékszám: 01-09-883786
Adószám: 11238694-2-44
Képviselő: Kovács György és Csekei Gábor Emil ügyvezetők
Telefonszám: 06-1-229-23-00
E-mail: webshop@torley.hu
Honlap: http://www.torleymuzeum.hu
Bankszámlaszám: 10700024-04383307-51100005
Tárhelyszolgáltató adatai: RACKFOREST KFT. Cím: 1132 Budapest, Victor Hugo u. 18-22. E-mail: info@rackforest.com, Telefon: +36-70-362-47-85


A Törley Kft. kijelenti, hogy a webshop működtetéséhez és a termékek értékesítéséhez szükséges valamennyi engedéllyel rendelkezik. A szolgáltatási tevékenységgel kapcsolatosan magatartási kódex nem áll rendelkezésre.

3.) Szerzői jogok

A www.torleymuzeum.hu cím alatt lévő webshop szerzői alkotásnak minősül, így szerzői jogi védelem alatt áll. A honlap a weboldaláról bármilyen anyagot átvenni csak a jogtulajdonos Törley Kft. írásbeli hozzájárulásával lehetséges.


4.) A honlapon folytatott tevékenység
A www.torleymuzeum.hu oldalon található webáruházban alkoholos italokat forgalmazunk, amelyeket kizárólag 18 év feletti személyek vagy jogi személyek vásárolhatnak meg. A webshopban a termékek mellett feltüntetésre kerülnek a jogszabályban előírt információk, valamint mindaz a tudnivaló, amely a fogyasztók tájékoztatását segíti.

5.) Felhasználási feltételek
A www.torleymuzeum.hu oldalon a jelen ÁSZF-ben meghatározott feltételekkel adható a termékekre megrendelés. Ha felhasználó a webáruház szolgáltatásait igénybe kívánja venni, akkor a regisztráció, ill. a vásárlás során köteles elfogadni a jelen ÁSZF feltételeit, amit a jelölő négyzet kiválasztásával tehet meg. Az ÁFSZ feltételeinek elfogadása esetén a jelen ÁSZF szerinti szerződés jön létre a Törley Kft. és a webáruház felhasználója között. Ha a felhasználó az ÁSZF feltételeit nem fogadja el, akkor nem veheti igénybe a webáruház szolgáltatásait. A webáruházban közzétett árak áfával magyar forintban értendő bruttó árak. Nyilvánvalóan hibásan feltüntetett árnak minősül a 0 forintos ár. Hibás ár feltüntetése esetén a Törley Kft. felajánlja a termék való áron történő megvásárlását, és ennek az információnak a birtokában a megrendelő eldöntheti, hogy megrendeli valós áron a terméket, vagy lemondja a megrendelést. Az ár tartalmazza a csomagolás díját, de nem tartalmazza a kiszállítás költségeit.

6.) Szállítási feltételek
A Törley Kft. minden esetben megfelelő csomagolásban, sértetlen állapotban adja át a terméket a szállítónak. A szállítás minőségéért és határidejének megtartásáért a Törley Kft. nem felel. A megrendelő köteles a kiszállítás időpontjában a csomag sértetlenségét ellenőrizni. Észlelhető sérülés esetén a hibát a helyszínen jegyzőkönyvben kell rögzíteni, arról lehetőség szerint fényképfelvételt készíteni. Sérült csomagot a megrendelő kizárólag saját felelősségére vehet át.

7.) A honlapon történő vásárlás

7.1 Regisztráció

A megrendeléshez regisztráció szükséges, a regisztráció megtörténtéről automatikus igazolást küld a szolgáltató a megadott e-mail címre. Először a megrendelő személyes adatainak megadása szükséges, amelyet a külön adatkezelési nyilatkozat szerint kezelünk. Kérjük, hogy mindig valós és létező e-mail címet adjanak meg, erre érkezik a vásárlást igazoló üzenetünk. Visszatérő vásárlóink e-mail címük és jelszavuk megadásával tudnak belépni a webáruházba. A vásárlók felelnek saját jelszavukért.

7.2 A megrendelés menete

A kiválasztott terméket/termékeket a (+) jel megnyomásával áthelyezheti saját kosarába, (vagy a (-) jellel eltávolíthatja). Ezután két lehetőség közül választhat, vagy folytatja a vásárlást, vagy a kosár gomb megnyomásával áttekintheti a kosara tartalmát. A vásárlás befejezésekor a „tovább” gomb megnyomásával a megrendelő kötelezettséget vállal a megrendelt termékek átvételére, a termékek árának megfizetésére. Ezt követően e-mail üzenetben értesítjük a megrendelés részleteiről.

7.3 A szerződés létrejötte és teljesítése

A megrendelő a megrendelés leadásával kijelenti, hogy saját nevében jár el. A Törley Kft. általi visszaigazolás megküldésével adásvételi szerződés jön létre a felek között. A szerződés nem minősül írásbelinek, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, a Törley Kft. saját adatbázisában kezeli és rögzíti, és legfeljebb 12 hónapig kereshető vissza. A szerződés magyar nyelven jön létre és arra Magyarország joga az irányadó. Amennyiben a megrendelő azt észleli, hogy a visszaigazolás téves adatokat tartalmaz, a megrendelő köteles ennek tényét a helyes adatok megadásával egyidejűleg e-mail útján haladéktalanul közölni. Amennyiben a megrendelő a megrendeléstől számított 24 órán belül nem kapja meg a visszaigazolást, úgy kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, mert az elképzelhető, hogy a megrendelés a technikai okok miatt nem került rögzítésre rendszerünkben.

7.4 Fizetés
A webshop oldalán a terméklistában és a termékek adatlapján feltüntetett ár az adott termék bruttó fogyasztói ára, amely nem tartalmazza a házhozszállítás költségét.
A szállítási költség 20.000,-Ft-ig 2126,-Ft+ÁFA, 20.000,-Ft felett ingyenes.
A termékek árának kifizetése Sprinter futárszolgálat igénybevételével kizárólag elektronikus úton (on-line) történhet, a megrendelés folyamatának részeként.
A termékek árának kifizetése a Budapest Anna u. 7 szám alatti pezsgőboltban történhet készpénzes formában a termék átvétele során, vagy elektronikus úton (on-line) a megrendelés folyamatának részeként.
Webáruházunk a CIB Bank által biztosított biztonságos bankkártyás fizetési megoldást nyújtja vásárlóinak. A biztonságot az adatok szétválasztása alapozza meg. A Webáruház a megrendeléssel kapcsolatos információkat kapja meg a vásárlótól, a CIB Bank pedig kizárólag a fizetési tranzakcióhoz szükséges kártyaadatokat a 256 bites TLS titkosítással ellátott fizetőoldalon. A fizetőoldal adattartalmáról a Webáruház nem értesül, azokat csak a CIB Bank érheti el. A tranzakció eredményéről a fizetést követően a Webáruház oldala tájékoztatja. A kártyás fizetéshez az Ön internet böngésző programjának támogatnia kell a TLS titkosítást. A vásárolt áru/szolgáltatás ellenértéke, a kifizetett összeg azonnal zárolásra kerül kártyaszámláján. Kérjük, olvassa el részletes tájékoztatónkat!

Elfogadott kártyák:
A CIB Bank internetes fizetési rendszere a Mastercard/Maestro, a VISA termékcsaládba tartozó VISA és VISA Electron (az Electronnál csak abban az esetben, ha azt a kibocsátó bank engedélyezi) bankkártyák használatát, valamint internetes használatra alkalmas webkártyával való fizetést teszi lehetővé.

Fizetés lépései:

1. MegrendelőÖn a Webáruház oldalán választja ki az árut/szolgáltatás melynek összegét bankkártyás fizetéssel kívánja teljesíteni.
2. Ezt követően MegrendelőÖn átkerül a CIB Bank biztonságos fizetést garantáló oldalára, ahol a fizetés megkezdéséhez kártyaadatait szükséges kitöltenie.
3. A kártyaadatok megadását követően a Fizetés gombra kattintva indíthatja el a tranzakciót
4. A fizetést követően MegrendelőÖn visszatér a Webáruház oldalára, ahol a tranzakció eredményéről kap visszaigazolást.

A bankkártyával történő fizetés esetén a sikeres tranzakciót követően – ez a bankkártya érvényessége és a fedezet ellenőrzése utáni elfogadást jelenti –, a CIB Bank elindítja a Kártyabirtokos számlájának megterhelését az áru vagy szolgáltatás ellenértékével.
Amennyiben MegrendelőÖn nem kerül visszairányításra a fizetőoldalról a Webáruház oldalára, úgy a tranzakció sikertelennek minősül. Amennyiben a banki fizetőoldalon a böngésző „Vissza/Back” vagy a „Frissítés/Refresh” gombjára kattint, ill. bezárja a böngésző ablakot mielőtt visszairányításra kerülne az áruházba, a fizetés sikertelennek minősül.
Amennyiben a tranzakció eredményéről, annak sikertelensége esetén, okáról, részleteiről bővebben kíván tájékozódni, kérjük, vegye fel a kapcsolatot számlavezető bankjával.
7.5 Átvételi módok és átvételi díjak
Személyes átvétel a Budapest Anna u. 7 szám alatti pezsgőboltban. A személyes átvétel díjtalan.
A kézbesítést a Sprinter futárszolgálat végzi. A szállítási költség 20.000,-Ft-ig 2126,-Ft+ÁFA, 20.000,-Ft felett ingyenes.
Az Európai Unió minden állampolgára részére lehetőség van a termékek megrendelésére, azonban kiszállítás csak belföldre lehetséges.
A megrendelő vállalja, hogy a termék átvételéről és árának kifizetéséről a megrendelésben foglaltak szerint gondoskodik. A terméket csak 18 éven felüli személy veheti át.
Minden munkanapon az előző munkanap délelőtt 10 órától aznap délelőtt 10 óráig beérkezett rendeléseket maximum 5 munkanap alatt teljesítjük.
Amennyiben a küldemény kézbesítése a megrendelő hibájából meghiúsul, a szállító egy alkalommal, többletköltség felszámolása nélkül megkísérli az ismételt kiszállítást egy előre egyeztetett új időpontban. Amennyiben a megrendelő hibájából nem sikerül felvenni a kapcsolatot a megrendelővel, vagy a második kiszállítás is sikertelen, akkor a Törley Pezsgőpincészet Kft. jogosult a szerződéstől azonnali hatállyal, további jogkövetkezmények nélkül, egyoldalúan elállni. A vételárat a fuvarköltség levonása után 14 napon belül a megrendelőnek a megrendelés kifizetése során használt lakossági folyó-, illetve bankszámlaszámára visszautalja.

A megrendelő által a megrendelés teljesítésekor jelzett minőségi vagy mennyiségi kifogás esetén az azzal érintett termék visszaszállításra kerül, jogos reklamáció esetén a Törley Pezsgőpincészet Kft. új szállítási időpont egyeztetése céljából e-mailen felveszi a megrendelővel a kapcsolatot és az ismételt kiszállítást többletköltség felszámolása nélkül teljesíti. Megalapozatlan kifogás esetén a felmerülő költségek a megrendelőt terhelik.
7.6 A szerződés megszüntetése
A megrendelő a szállítónak történő átadásig kérheti a létrejött szerződés megszüntetését. Ez után már csak elállási jogával élhet.

8.) Elállási/Felmondási jog

A megrendelő 14 napon belül jogosult indokolás nélkül elállni e szerződéstől. Az elállási/felmondási határidő az attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amellyel a megrendelő a terméket átveszi. A megrendelő határidőben gyakorolja elállási/felmondási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt elküldi elállási/felmondási nyilatkozatát.

Ha a megrendelő elállási/felmondási jogával élni kíván, elállási/felmondási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni (például postán, telefaxon vagy elektronikus úton küldött levél útján) az alábbi címre: Törley Kft. (1222 Budapest, Háros u. 2-6., webshop@torley.hu) Ebből a célból felhasználhatja a mellékelt elállási/felmondási nyilatkozat-mintát is.

A Törley Kft. az elállási nyilatkozat megérkezését haladéktalanul e-mail útján visszaigazolja.


Az elállás gyakorlásához az alábbi nyilatkozatmintát javasoljuk.

----------------------------------------------------------------------------------------------
Elállási/Felmondási nyilatkozatminta

Címzett: Törley Kft. (1222 Budapest, Háros u. 2-6.)
Alulírott/ak kijelentem/kijelentjük, hogy gyakorlom/gyakoroljuk elállási/felmondási jogomat/jogunkat az alábbi termék/ek adásvételére vagy az alábbi szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés tekintetében: ………………..
Szerződéskötés időpontja /átvétel időpontja: …………
A fogyasztó(k) neve:
A fogyasztó(k) címe:
A fogyasztó(k) aláírása: (kizárólag papíron tett nyilatkozat esetén)
Kelt
----------------------------------------------------------------------------------------------A fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet szerint a megrendelő nem gyakorolhatja elállási jogát

a) a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szolgáltatás egészének teljesítését követően, ha a vállalkozás a teljesítést a fogyasztó kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg, és a fogyasztó tudomásul vette, hogy a szolgáltatás egészének teljesítését követően felmondási jogát elveszíti;
b) olyan termék vagy szolgáltatás tekintetében, amelynek ára, illetve díja a pénzpiac vállalkozás által nem befolyásolható, a rendelet 20. § (2) bekezdésében meghatározott határidő alatt is lehetséges ingadozásától függ;
c) olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak;
d) romlandó vagy minőségét rövid ideig megőrző termék tekintetében;
e) olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza;
f) olyan termék tekintetében, amely jellegénél fogva az átadást követően elválaszthatatlanul vegyül más termékkel;
g) olyan alkoholtartalmú ital tekintetében, amelynek tényleges értéke a vállalkozás által nem befolyásolható módon a piaci ingadozásoktól függ, és amelynek áráról a felek az adásvételi szerződés megkötésekor állapodtak meg, azonban a szerződés teljesítésére csak a megkötéstől számított harmincadik napot követően kerül sor;
h) - a (2) bekezdésben foglalt kivétellel - olyan vállalkozási szerződés esetében, amelynél a vállalkozás a fogyasztó kifejezett kérésére keresi fel a fogyasztót sürgős javítási vagy karbantartási munkálatok elvégzése céljából;
i) lezárt csomagolású hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépes szoftver példányának adásvétele tekintetében, ha az átadást követően a fogyasztó a csomagolást felbontotta;
j) hírlap, folyóirat és időszaki lap tekintetében, az előfizetéses szerződések kivételével;
k) nyilvános árverésen megkötött szerződések esetében;
l) lakáscélú szolgáltatás kivételével szállásnyújtásra irányuló szerződés, fuvarozás, személygépjármű-kölcsönzés, étkeztetés vagy szabadidős tevékenységekhez kapcsolódó szolgáltatásra irányuló szerződés esetében, ha a szerződésben meghatározott teljesítési határnapot vagy határidőt kötöttek ki;
m) a nem tárgyi adathordozón nyújtott digitális adattartalom tekintetében, ha a vállalkozás a fogyasztó kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg a teljesítést, és a fogyasztó e beleegyezésével egyidejűleg nyilatkozott annak tudomásul vételéről, hogy a teljesítés megkezdését követően elveszíti a 20. § szerinti jogát.


Az elállás/felmondás joghatásai

Ha a megrendelő eláll ettől a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb a megrendelő elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül visszatérítjük a megrendelő által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a fuvarozási költséget is (kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy a megrendelő a Törlley Kft. által felkínált, legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választott.) A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmazunk, kivéve, ha a megrendelő más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag a megrendelőt semmilyen többletköltség nem terheli. A visszatérítést mindaddig visszatarthatjuk, amíg vissza nem kaptuk a terméket, vagy a megrendelő nem igazolta, hogy azt visszaküldte, a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni.

A megrendelő köteles számunkra a terméket indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni. A határidő betartottnak minősül, ha a 14 napos határidő letelte előtt elküldi a terméket. A termék visszaküldésének közvetlen költségét a megrendelő viseli.

9.) Szavatossági tájékoztató a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet alapján:

Kellékszavatosság

Milyen esetben élhet Ön a kellékszavatossági jogával?

Ön a Törley Kft. hibás teljesítése esetén a vállalkozással szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint.

Milyen jogok illetik meg Önt kellékszavatossági igénye alapján?

Ön - választása szerint-az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet:
Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül az Ön által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a vállalkozás számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a vállalkozás költségére Ön is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy - végső esetben - a szerződéstől is elállhat.
Választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Ön viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a vállalkozás adott okot.

Milyen határidőben érvényesítheti Ön kellékszavatossági igényét?

Ön köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. Ugyanakkor felhívom a figyelmét, hogy a szerződés teljesítésétől számított két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti.

Kivel szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét?

Ön a vállalkozással szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.

Milyen egyéb feltétele van kellékszavatossági jogai érvényesítésének?

A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Ön igazolja, hogy a terméket, illetve a szolgáltatást a Törley Kft. vállalkozás nyújtotta. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már Ön köteles bizonyítani, hogy az Ön által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

Termékszavatosság
Milyen esetben élhet Ön a termékszavatossági jogával?

Ingó dolog (termék) hibája esetén Ön - választása szerint - az 1. pontban meghatározott jogát vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.

Milyen jogok illetik meg Önt termékszavatossági igénye alapján?

Termékszavatossági igényként Ön kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.

Milyen esetben minősül a termék hibásnak?

A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

Milyen határidőben érvényesítheti Ön termékszavatossági igényét?

Termékszavatossági igényét Ön a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.

Kivel szemben és milyen egyéb feltétellel érvényesítheti termékszavatossági igényét?

Termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Önnek kell bizonyítania.

A gyártó (forgalmazó) milyen esetben mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól?

A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:
- a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy
- a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy
- a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.
A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.

Felhívom figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.

10.) Jogérvényesítési lehetőségek

A fogyasztói panaszokat a Törley Kft. a jogszabályi előírásoknak megfelelően kezeli. Panasztételnek a webshop@torley.hu e-mail címre, vagy az 1222 Budapest, Háros utca 2-6.címre érkezett levél minősül. Az írásbeli panaszt a Törley Kft. 30 napon belül köteles írásban érdemben megválaszolni. A panaszt elutasító álláspontját a vállalkozás indokolni köteles. A Törley Kft. a panaszról felvett jegyzőkönyvet és a válasz másolatát 5 évig köteles megőrizni. A panasz elutasítása esetén a Törley Kft. tájékoztatja a megrendelőt írásban arról, hogy panaszával mely hatóság vagy békéltető testület eljárását kezdeményezheti. A Törley Kft. a békéltető testület határozatát nem ismeri el kötelezőnek.

A békéltető testületek elérhetőségei:
Az egyes területileg illetékes Békéltető Testületek elérhetőségei:
Baranya Megyei Békéltető Testület
Cím: 7625 Pécs, Majorossy I. u. 36.
Telefonszám: 06-72-507-154
Fax: 06-72-507-152
E-mail: abeck@pbkik.hu; mbonyar@pbkik.hu


Bács-Kiskun Megyei Békéltető Testület
Cím: 6000 Kecskemét, Árpád krt. 4.
Telefonszám: 06-76-501-500; 06-76-501-525, 06-76-501-523
Fax: 06-76-501-538
E-mail: bekeltetes@bacsbekeltetes.hu; mariann.matyus@bkmkik.hu
Honlap: www.bacsbekeltetes.hu


Békés Megyei Békéltető Testület
Cím: 5600 Békéscsaba, Penza ltp. 5.
Telefonszám: 06-66-324-976
Fax: 06-66-324-976
E-mail: eva.toth@bmkik.hu


Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Békéltető Testület
Cím: 3525 Miskolc, Szentpáli u. 1.
Telefonszám:06-46-501-091;06-46-501-870
Fax: 06-46-501-099
E-mail: kalna.zsuzsa@bokik.hu


Budapesti Békéltető Testület
Cím: 1016 Budapest, Krisztina krt. 99. III. em. 310.
Telefonszám: 06-1-488-2131
Fax: 06-1-488-2186
E-mail: bekelteto.testulet@bkik.hu


Csongrád Megyei Békéltető Testület
Cím: 6721 Szeged, Párizsi krt. 8-12.
Telefonszám: 06-62-554-250/118
Fax: 06-62-426-149
E-mail: bekelteto.testulet@csmkik.hu


Fejér Megyei Békéltető Testület
Cím: 8000 Székesfehérvár, Hosszúsétatér 4-6.
Telefonszám:06-22-510-310
Fax: 06-22-510-312
E-mail: fmkik@fmkik.hu


Győr-Moson-Sopron Megyei Békéltető Testület
Cím: 9021 Győr, Szent István út 10/a.
Telefonszám: 06-96-520-217
Fax: 06-96-520-218
E-mail: bekeltetotestulet@gymskik.hu


Hajdú-Bihar Megyei Békéltető Testület
Cím: 4025 Debrecen, Vörösmarty u. 13-15.
Telefonszám: 06-52-500-710
Fax: 06-52-500-720
E-mail: korosi.vanda@hbkik.hu


Heves Megyei Békéltető Testület
Cím: 3300 Eger, Faiskola út 15.
Telefonszám: 06-36-429-612
Fax: 06-36-323-615
E-mail: hkik@hkik.hu

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Békéltető Testület
Cím: 5000 Szolnok, Verseghy park 8. III. emelet 305-306.
Telefonszám: 06-56-510-621, 06-20-373-2570
Fax: 06-56-510-628
E-mail: bekeltetotestulet@jnszmkik.hu


Komárom-Esztergom Megyei Békéltető Testület
Cím: 2800 Tatabánya, Fő tér 36.
Telefonszám: 06-34-513-027
Fax: 06-34-316-259
E-mail: szilvi@kemkik.hu


Nógrád Megyei Békéltető Testület
Cím: 3100 Salgótarján, Alkotmány út 9/A.
Telefonszám: 06-32-520-860
Fax: 06-32-520-862
E-mail: nkik@nkik.hu


Pest Megyei Békéltető Testület
Cím: 1119 Budapest, Etele út 59-61. II. emelet 240.
Levelezési cím: 1364 Budapest, Pf.: 81
Telefonszám: 06-1-269-0703
Fax: 06-1-474-7921
E-mail: pmbekelteto@pmkik.hu


Somogy Megyei Békéltető Testület
Cím: 7400 Kaposvár, Anna u.6.
Telefonszám: 06-82-501-026
Fax: 06-82-501-046
E-mail: skik@skik.hu


Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Békéltető Testület
Cím: 4400 Nyíregyháza, Széchenyi u. 2.
Telefonszám: 06-42-311-544
Fax: 06-42-311-750
E-mail: bekelteto@szabkam.hu

 

Tolna Megyei Békéltető Testület
Cím: 7100 Szekszárd, Arany J. u. 23-25. III. emelet
Telefonszám: 06-74-411-661
Fax: 06-74-411-456
E-mail: kamara@tmkik.hu


Vas Megyei Békéltető Testület
Cím: 9700 Szombathely, Honvéd tér 2.
Telefonszám: 06-94-312-356
Fax: 06-94-316-936
E-mail: vmkik@vmkik.hu


Veszprém Megyei Békéltető Testület
Cím: 8200 Veszprém, Radnóti tér 1. földszint 116.
Telefonszám: 06-88-429-008
Fax: 06-88-412-150
E-mail: bekelteto@veszpremikamara.hu


Zala Megyei Békéltető Testület
Cím: 8900 Zalaegerszeg, Petőfi u. 24.
Telefonszám: 06-92-550-513
Fax: 06-92-550-525
E-mail: zmbekelteto@zmkik.hu

Panaszával az Európai Bizottság által létrehozott online vitarendezési platformot is igénybe veheti, az online vitarendezési platform itt érhető el: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/?event=main.home.show&lng=HU

Ha a fogyasztó jogainak megsértését észleli, jogosult panasszal fordulni a lakóhelye szerinti fogyasztóvédelmi hatósághoz. A fogyasztó lakóhelye szerinti illetékes fővárosi és megyei kormányhivatalok listája itt található: www.kormanyhivatal.hu.

Megrendelő jogosult követelésének bíróság előtti érvényesítésére is polgári eljárás keretében a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, illetve a Polgári Perrendtartásról szóló 2016. évi CXXX. törvény rendelkezései szerint.